Проведення німецько-українського інвестиційного форуму в Берліні заплановано на 23 жовтня.

Серед гостей форуму очікується канцлер Німеччини Ангела Меркель и прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Головними напрямками стануть енергетика, аграрний сектор, IT та інновації, комунікації та логістика - про це розповів на брифінгу Айварас Абромавічус

Мета України - показати німецьким інвесторам, що реформи почалися, вони будуть прискорюватись і повернення в цьому процесі вже не буде. Другий пункт - привернути увагу до приватизації, яка розпочнеться на прозорих умовах найближчим часом.

"Кожен день затягування приватизації - це 150 мільярдів збитків, замість 70 мільярдів прибутку, додаткових 13 мільярдів різних субсидій і дотацій. Що ми отримуємо? 1,3 мільярди дивідендів до держбюджету. Навіть не знаю, хто конкретно з цих компаній заплатив, оскільки решта напевно здивувалися і подумали: "Навіщо платити якісь дивіденди, коли прибуток можна пустити на капітальне будівництво та "освоїти" між своїми?" - зазначив Абромавічус.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Daewoo збирається інвестувати в українські порти

Окрім представників уряду та Адміністрації президента, участь у форумі візьмуть провідні українські компанії, які зможуть знайти європейських партнерів для запуску бізнес-проектів в Україні. Очікується близько 300-400 учасників.