Америка хоче збільшити постачання в Україну ядерного палива та допомогти вирішити проблему зберігання радіоактивних відходів, щоб припинити монополізм Росії.

Про це на конференції сказав Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає Укрінформ.

"Ми сподіваємося, Westinghouse може збільшити той рівень, який вони пропонують українському уряду. Ми не намагаємося усунути росіян як постачальників, але хочемо забрати у них той важіль, яким вони користуються як монополісти. Те ж стосується зберігання використаного палива. Одна з американських компаній буде працювати з вами, і вже не потрібно буде платити сотні мільйонів доларів на рік Росії", - сказав посол.

Читайте також: Україна оштрафувала "Лукойл" на 19 мільйонів

Він зазначив, що підтримка України в паливно-енергетичній сфері є для США одним з пріоритетів.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Україна є пріоритетом для США, і ми хочемо бути партнерами українського народу та українського уряду", - підкреслив Пайєтт.