Невдовзі державний борг України стане у півтора рази більшим ВВП і досягне 156,7%, прогнозують аналітики Світового банку, повідомляють в УНІАН. Поступове зменшення боргу розпочнеться із кінця 2016 року.

"Швидше за все так і буде, адже лише за минулий рік приплив кредитів в Україну становив близько 9 мільярдів гривень. Звісно, не всі вони одразу були переведені на казначейські рахунки, деякі програми передбачені на кілька років, але все одно формально кредит вони виділили, борг України зріс", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також Світовий банк прогнозує скорочення кількості банків в Україні

За його словами ріст боргу для економіки України суттєво не зашкодить, бо цей прогноз співпадає із прогнозом Кабміну.

"По-перше, якби 2014 року не було кредитів, то долар би зараз коштував 50 гривень. Ми б не мали чим гасити попит на валюту. По-друге, із великими державними боргами живуть італійці й американці. При цьому нічого не заважає їхнім економікам розвиватися. Головне, обрати правильну модель реструктуризації", - вважає фахівець.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Зараз державний борг України $40 млрд.

"Для порівняння грецький борг 324 мільярдів євро, це 174 відсотки ВВП. При цьому рівень життя там вищий, ніж в Україні. Якщо наш уряд і надалі вимагатиме реструктуризації у вигляді зниження відсоткової ставки удвічі, не виплачуватиме боргів Росії, то державні борги суттєво не відобразться на економічному зростанні", - прогнозує Володимир Марченко.

Нагадаємо, із завтрашнього дня Україна починає реструктуризацію державного боргу.