Відносно посадовців нафтовидобувної компанії "Укрнафта" та її структурного підрозділу "Охтирканафтогаз" з 11 серпня розслідується кримінальна справа.

Як повідомляє "Перша інстанція", вона стосується отримання неправомірної вигоди "Укрнафтою" у зв'язку з невиплатою рентних платежів на загальну суму 3,347 млрд. гривень. Також скарбниця недорахувалася 12,8 мільйонів гривень у вигляді податку на прибуток.

Предметом досудового розслідування також стала підробка документів, незаконне оприбуткування скрапленого газу під виглядом суміші вуглеводневих газів, ухилення від сплати акцизного збору.

Розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури Сумської області.

16 вересня Кабінет міністрів України схвалив підписання контракту з новим главою компанії "Укрнафта" британцем Марком Роллінзом.

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Читайте також: Ціни на нафту впали після вчорашнього різкого стрибка

Нагадаємо, що "Укрнафта" відмовилася виплачувати державі 1,8 мільярди гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярди гривень. У "Нафтогазі" відкинули ці звинувачення.