Місія Міжнародного валютного фонду прогнозує падіння ВВП України до 11% в 2015 році. Про це йдеться в заяві голови місії Миколи Георгієва за підсумками візиту до Києва, повідомляє прес-служба Фонду.

"Попри позитивні зрушення, з огляду на більше, ніж очікувалось, скорочення економіки в першій половині цього року, місія знизила прогнозні показники зростання на 2015 рік до 11 відсотків", - йдеться в заяві Георгієва.

У МВФ очікують, що в 2016 році зростання сягне 2 відсотків, і цьому сприятиме відновлення довіри споживачів та інвесторів, поліпшення динаміки експорту і поступове послаблення умов кредитування.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз для економіки РФ

"Місія провела з керівництвом країни конструктивні обговорення напрямків політики, необхідні для завершення другого перегляду виконання програми в межах угоди про Механізм розширеного фінансування (EFF). Було досягнуто розуміння з багатьох питань. Проте, оскільки владі потрібен додатковий час для того, щоб остаточно конкретизувати свої пропозиції відносно напрямків політики на 2016 рік, в найближчі тижні дискусії продовжаться", - наголосив голова місії МВФ.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, раніше МВФ і ЄБРР прогнозували падіння ВВП в поточному році на 9%, Світовий банк - на 12%.