На розгляд Верховної Ради України внесено законопроект, який передбачає суттєве збільшення штрафів за торгівлю спиртним без акцизу і самостійне виготовлення алкогольних напоїв.

Законопроект №3314 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за несанкціонований продаж спиртних напоїв)" в парламенті зареєстрували ще 9 жовтня, пише еizvestia.com.

"Роздрібна або оптова, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним або плодовим або роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору тягне за собою накладення штрафу від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі", - такі зміни запропоновані до статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: На Закарпатті вилучили понад трьох тисяч пляшок підробленої горілки (фото)

За це правопорушення передбачено штраф у розмірі від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією виручки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще