Україна та Польща завершили технічні та економічні обгрунтування інтеграції спільних газотранспортних систем. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

До 2020 року на українсько-польському кордоні з'являться два магістральні газопроводи: Германовичи - 1,5-кілометровий по території Польщі та Більче-Волиця - 110- кілометровий по території України. Крім того, на території Республіки збудують вимірювальну та компресорну станції. Також будуть змонтовані відрізки газопроводів: Погорська Воля - Творзен, Германовичи - Страхоцина,Творов - Творзен, Страхоцина - Погорська Воля.

Польсько-українська газотранспортна система збільшить об'єми імпорту газу в Україну з Європи через Республіку. Так, з Польщі до України надходитеме до 21,9 млн. куб.м. газу вдень, з України - до 19,2 млн.куб.м. Україна стане підземним "сховищем" європейського газу.

Читайте також: "Укртранснафта" втратила більше 500 млн грн через групу "Приват"

Газотранспортна система польської GAZ - SYSTEM і українського ПАО "Укртрансгаз" повинна об'єднати ринки природного газу України, Польщі,Угорщини, Румунії, Чехії, Словаччини, Молдови.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що GAZ - SYSTEM і ПАО "Укртрансгаз" у січні 2014 року підписали "Угоди про правила взаємодії" (ТЕО).