10 листопада поточного року Державна служба геології та надр України планує провести аукціон з продажу п'яти нафтогазових ділянок в Харківській і Львівській областях.

Стартова ціна кожної з ділянок становить майже три мільйони гривень, передає УНІАН.

"Мова йде про Бистрицьку, Южнозалужанську, Сторонську, Гуменецьку і Ново-Софіївську площі", - повідомив глава Держгеонадра Микола Бояркін.

За його словами, на участь в аукціоні подали заявки вже 25 компаній.

Читайте також: "Надра України" роздають чорноморські родовища нафти і газу без аукціону

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Бояркін зазначив, що перевагу на аукціоні матимуть українські компанії, проте відомство не буде спеціально відстежувати кінцевих бенефіціарів учасників.

Відомство планує виручити за п'ять ділянок не менше 38,5 мільйона гривень.

Радник глави відомства з питань інвестицій та міжнародного співробітництва Денис Жегалов заявив, що про проведення аукціону повідомили також західні ЗМІ, що може залучити до участі іноземних інвесторів.