В Україні планується створити компанію, яка керуватиме державними підприємствами. Під її управління перейдуть ті компанії, які не будуть приватизовані протягом найближчих років.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми рухаємося у напрямку створення державного холдингу з управління всіма підприємствами, які не будуть приватизовані протягом наступних двох років", - зазначив він.

Міністр розповів, що підприємства, які не є казенними чи компаніями регуляторної сфери мають управлятися централізованим шляхом.

Створення відповідного холдингу, за його словами, в даний момент перебуває на стадії узгодження.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Читайте також: Україні потрібно скоротити кількість держкомпаній - Абромавічус

"Питання лише в тому, скільки держкомпаній повинно бути – 20, 50 або 100, виходячи з наших реалій", - сказав Абромавічус.

Міністр також заявив, що держава ніколи не була і не буде ефективним керівником підприємств.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що державні підприємства є генераторами збитків і висмоктування грошей з державної скарбниці.