В Національному банку України вважають, що сьогоднішнє падіння курсу гривні пов'язане з невеликим перекосом між попитом і пропозицією на міжбанківському валютному ринку при незначному обсязі торгів.

"Підстав для істотних коливань курсу на міжбанківському ринку Національний банк не бачить. Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований. Сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним. Враховуючи незначний обсяг торгів на міжбанківському ринку навіть незначні перекоси в попиті і пропозиції валюти можуть викликати значні коливання курсу", - передає Експрес слова заступника голови НБУ Олега Чурія.

Читайте також: Банківська криза в РФ - наймасштабніша за останні 20 років - Греф

За його словами, Нацбанк уважно стежить за ринковою ситуацією і в разі потреби готовий використовувати свої інструменти для згладжування надмірних коливань.

Зокрема, сьогодні НБУ оголосив про проведення валютного аукціону з продажу 50 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні котирування на міжбанку виросли в середньому на 60 копійок до 23,85-23,95 гривень за долар.