Офіційний Мінськ закликав Київ до конструктивного сусідського діалогу. Діалог до якого так закликає Мінськ, повинен торкнутись спеціальних мит введених українською стороною відносно білоруських товарів.Про це повідомляє "Сегодня".

Запровадження в Україні мита на білоруські товари є спробою натиснути на Мінськ. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мірончік.

"Українська сторона за останній місяць наступає на одні й ті ж граблі, голосно анонсуючи введення обмежень проти білоруських товарів у відповідь на якусь дискримінацію українських товарів з нашого боку", - заявив Мірончік.

Він підкреслив, що цим нормальний процес вироблення взаємовигідних умов торгівлі скандалізують. "Ми так ніколи не робимо", - зазначив Мірончік.

Читайте також: У Білорусі винесено другий вирок до страти за рік

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Досить згадати, коли через складну ситуацію в Україні був введений спеціальний збір щодо імпортних товарів. Тоді Білорусь з розумінням поставилася до даного рішення", - зазначив Мірончік.

Торкаючись поточної ситуації, Мірончік сказав: "По-перше, немає ніякої дискримінації в санітарно-гігієнічній експертизі української продукції, оскільки ця норма поширюється на всі країни, що не входять в Євразійський економічний союз. По-друге, є об'єктивна необхідність контролю імпортної продукції в цілях захисту здоров'я білоруських громадян ".

Нагадаємо, Україна вводить антидемпінгові мита на імпорт низки білоруських товарів, у відповідь на дії Білорусі щодо українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей.