У великих магазинах люди часто купують те, що їм зовсім не потрібно. Як уникнути зайвих витрат? І чому це з нами відбувається?

Збити з пантелику

Практично у всіх супермаркетах полиці розташовані проти годинникової стрілки. Тобто, покупці йдуть по торговому залу проти годинникової стрілки. Психологи запевняють, що це збиває людей з пантелику, як би "відключаючи" логічне мислення.

Перш ніж класти продукти в корзину, обійдіть торговий зал. Рухайтеся за годинниковою стрілкою і робіть покупки усвідомлено.

Наука - на допомогу. Але кому?

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сьогодні існує ціла наука - мерчейданзінг, тобто - оптимізація торгівлі. Насправді на рівні очей покупця і в інших більш вигідних місцях разташовані дорожчі товари (часто власники просто оплачують магазину вдале місцерозташування їх товарів).

Не поспішайте: уважно огляньте полки. Вгорі чи внизу ряду знайдете більш дешевий товар.

Акційні товари

Зазвичай їх продають набагато дешевше, і люди просто ці товари розмітають.

Уважно подивіться на термін придатності. Якщо термін йогурту закінчується через два дні - навіщо вам другу упаковка з чотирьох баночок?

Уважно подивіться на упаковку помідорів або яблук. Швидше за все, в ній багато підгнилих овочів або фруктів - навіщо вам такий товар?

Читайте також: У київському супермаркеті продавали цукерки з черв'яками

Список товарів

Люди часто йдуть в супермаркет за хлібом і м'ясом, а повертаються з повними сумками. Причому потім з'ясовується, що половина не потрібна.

Щоб уникнути непотрібних витрат, перед походом у магазин складіть список. Це дещо організовує покупця, і шансів не купити потрібні товари майже немає.

Багато і дешево

Хороший товар дешевим не буває. Але більшість людей все одно купують товар, який коштує сущі копійки і зазвичай звалений в одному великому кошику. Це можуть бути шкарпетки, труси, майки, рукавички.

На жаль, якість такого товару зазвичай низький. Ціна - теж трохи нижче в порівнянні з іншими. По суті, це викинуті гроші, тому що такий товар носиться до першого прання. Це черговий прийом торговців, які не купуйтеся.

Сума грошей

Беріть з собою суму грошей, розраховану на ваш список товарів. Якщо вольмете на 100 грн більше - то ці гроші у вас підуть.

Гототовая їжа

Так, вона апетитно виглядає, особливо коли люди йдуть з роботи. Але не купуйте її! Зазвичай котлети, салати або рибу готують з продуктів не дуже свіжих. Та й їх вартість все одно на багато буде вище, ніж якщо б ви готували це блюдо вдома.