Сьогодні, 10 березня, трубопроводом "Одеса-Кременчук" компанія "Укртатнафта" отримала першу партію нафти з Азербайджану.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Укртатнафта" переробляє Azeri Light з грудня минулого року, проте до цього часу сировину доставляли на завод залізницею. Протягом кількох років гілка трубопроводу "Одеса-Кременчук" простоювала, але завдяки диверсифікації поставок "чорного золота" цей нафтопровід знову почав діяти.

Україна домовилась з Азербайджаном щодо прямих поставок нафти на українські нафтопереробні заводи, після того як виникала потреба у диверсифікації імпорту сировини через блокування нафтових поставок Росією та загрозливого переважання на українському ринку російських нафтопродуктів.

Завдяки поставкам азербайджанської нафти "Укртатнафта" достроково розпочала виробництво бензинів стандарту Євро-5, нафтова сировина регулярно поставляється на Кременчуцький НПЗ, а обсяги прокачування нафти трубопроводами "Укртранснафти" зростають.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Все це сприятиме наповненню бюджетів усіх рівнів", - переконані у компанії.

Відновлення трубопровідних поставок Azeri Light сприятиме відродженню співпраці між найпотужнішим вітчизняним нафтопереробним підприємством та єдиним оператором магістральних трубопроводів України.

"Укртатнафта" та "Укртранснафта" планують у поточному році наростити промислові обсяги поставок Azeri Light до 1,3 мільйонів тон.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Україна заборонила купувати каустичну соду і полівінілхлорид у двох великих російських компаній.