В Україні протягом двох останніх років значно зріс рівень безробіття.

Про це в коментарі "Газеті по-українські" розповів виконуючий обов'язки глави Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

Згідно статистичних даних, половину тих, хто не працевлаштований офіційно складають жінки, середній вік яких коливається у межах 40 років. Загальна кількість безробітних тільки за 2016 рік збільшилася до 120 тисяч.

Експерт відзначив, що так звані "запасні варіанти" – це переважно ремонтні роботи та сільське господарство. Там знаходять тимчасові вакансії близько 16,3%, а ще 15,2% - на переробній промисловості. У сфері держуправління та оборони таких виявилося всього 8,1%.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що кількість безробітних українців за минулий рік зросла на 16%. Експерти пояснюють це високим рівнем еміграції та ситуацією на Донбасі, звідки більшість переселенців їдуть до великих міст, тому залишаються без роботи та засобів на існування.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще