Кава - один з найпопулярніших і улюблених напоїв людства. Ми прокидаємося вже з думками підбадьоритися ароматною чашкою кавового напою, який приносить нам задоволення, бадьорість і умиротворення.

З часом можна помітити, що одне-двох чашок в день мало, що призводить до надмірного вживання напою, а це вкрай небезпечно для здоров'я.

Фахівці рекомендують замінити ранковий напій на більш корисний і приємний, який зможе максимально забезпечити бадьорість на весь день.

Шоколад
Як і кава один з найбільш затребуваних продуктів для щастя і бадьорості. Дослідження медиків показали, що шоколад зменшує концентрацію в крові лейкотрієну. Це речовина, склеює клітини крові та підвищують ризик утворення тромбів. Тому замініть ранкова кава на 50 грамів гіркого шоколаду. Молочний шоколад не володіє такими властивостями.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Мате
Існує легенда про індіанського довгожителя. Коли його запитали секрет здоров'я і довгих років, він показав посудину, де був заварений мате.
Мате - екзотичний напій, за кольором та смаком нагадує зелений чай. Він бадьорить не гірше кави і при цьому має безліч корисних властивостей. Завдяки цьому напою можна зміцнити імунітет, поліпшити пам'ять і привести нервову систему в порядок. Мате збагачує серце киснем, захищає від серцевих захворювань. Мате багатий на вітаміни А, В, С, Е, Р, залізо, кальцій, натрій, калій, мідь.

Лимонник китайський
Цю настоянку не рекомендують вживати перед сном, так як він сильно впливає на нервову систему. Лимонник китайський має лікувальні властивості, застосовується в медицині, підвищує працездатність при фізичній і розумовій перевтомі, надає тонізуючу дію на організм, стимулює роботу серцево-судинної і дихальної системи.

Якщо ви хочете відмовитися від вживання кави або він вам протипоказаний, але ви не можете підбадьоритися без нього, медики настійно рекомендують замінити ароматний напій на ці лікуючі і корисні трави і гіркий шоколад.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що кофеїн збільшує нашу витривалість і спортивну силу. Спортсмени не зловживають цим напоєм, але, як виявляється, кава впливає на обмінні процеси в м'язах. Виявляється, кава так само впливає на процес спалювання жиру, формує правильну структуру м'язів. Завдяки кружку кави можна тимчасово позбутися апетиту, але це не корисно для організму.