На Рівненщині у селі Пустомити за один день массово загинули бджоли. Після цього місцеві діти почали скаржитися на головний біль і нудоту.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Пасічник Ігор Мосійчук розповів, що на землі і у вуликах лежали сотні мертвих бджіл. Мертвими комахами вистелені пасіки й інших жителів села. Загинули переважно робочі бджоли, які збирають пилок.

Раптово погано стало і дітям. Одна з хворих школярок розповіла, що у неї почало паморочитись у голові, з'явився нежить, боліло горло і темніло в очах. Крім того, вона сильно кашляла. Медики поставили їй діагноз – алергія.

Проте жителі села переконані, що у всьому винна місцева агрофірма. Всі ці неприємності сталися після того, як фермери окропили поля невідомими препаратами.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому місцеві кажуть, що таке відбувається вже не вперше, але завжди – після обробки земель.

Два роки тому хворіли корови, також гинули і бджоли, на деревах пожовкло листя, захворіли діти та літні люди.

На фірмі коментувати ситуацію відмовилися. Пообіцяли озвучити свою позицію після висновків спеціальної комісії.

Місцева поліція пообіцяла протягом 10 днів провести перевірку і по можливості з'ясувати, хто винен у ситуації.

Зазначимо, аналогічне розслідування щодо цієї агрофірми в іншому районі області триває вже майже рік.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, після обіду в одному закладів громадського харчування в Києві дві людини злягли з отруєнням, а одна померла.