Британський вчений Джон Стюарт Рід розробив пристрій, який перетворює ехолокаційні сигнали дельфінів у візуальну картинку.

Тестування апарату, який назвали CymaScope, проводили в дельфінарії мексиканського міста Пуерто-Авентурас, передає Багнет.

Один з елементів пристрою прикріпили до поясу дайвера Джима Макдоноу, який записав сигнали ссавців під водою. Після обробки отриманих файлів, вчені чітко побачили фігуру людини з вантажним поясом.

Читайте також: Флоридський алігатор упіймав та зжер грабіжника

Раніше за цією ж методикою вдалося з'ясувати, як дельфіни сприймають неживі об'єкти.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Ми вважаємо, що дельфіни можуть користуватися звуко-візуалізацією, мовою картинок, якими вони діляться з іншими особинами, кодуючи їх ехолокаційними сигналами", - говорить один з авторів дослідження Джек Кассевіц.