Вчені розповіли про нову бактерологічну загрозу для людства.

Як повідомляє New Scientist, у Данії та Китаї виявили новий вид бактерій, які можуть протистояти дуже сильним антибіотикам.

Такі бактерії вражають, в першу чергу, видільну систему - кишечник, сечовий.

Небезпечні для людей бактерії знайшли в Китаї та Данії, але вчені прогнозують, що вони можуть поширитися по всьому світу.

Вчені попередили, що поки у них немає такого сильного антибіотика, щоб протистояти вірусу. Протидія з'явиться тільки після чергових експериментів.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Китайські вчені в щільну зайнялися цим. Під час розробок вони виявили, що у бактерій є ген, який відповідає за протистояння поліміксину, які відносяться до антибіотиків "останньої надії".

У листопаді вчений Франк Аерстрап з Данії перевірив результати китайських колег і з'ясував, що такий ген є в однієї людини і п'яти шматках м'яса.

Вчені з двох країн прийшли до висновку, що такі гени формуються дуже швидко і є самими стійкими.

Далі проведуть дослідження над жителями США, щоб або підтвердити попередні висновки або спростувати.

Вчені з університету Оксфорда заявили, що за такі процеси відповідає міграція. Вона здатна не тільки підвищувати стійкість бактерій, але й поглинати поживні речовини і виробляти імунітет до антибіотиків.

Читайте також: Ген стресу передається у спадок

Нагадаємо, що в 2016 році клітини раку знаходитимуть з аналізу з пальця.