Біологи отримали докази наявності унікальної птиці на території природного заповідника "Хортиця" у Запоріжжі.

Як повідомляє Бердінг клуб на своїй сторінці в Facebook, батьківщина вільних козаків була не тільки островом свободи, а й ореолом проживання рідкісних птахів, які на території сучасної України зустрічають не часто.

Фотограф Сергій Козодавов встиг сфотографувати середнього строкатого дятла. Він припустив, що такий вид живе в Запорізькій області тільки восени і взимку, тому його так рідко помітити.

Гіди по Запоріжжю кажуть, що пішохідні екскурсії по Хортиці проводять найчастіше в теплі пори року - влітку, навесні і ранньою осінню. Цю птицю помітили тут у більш теплу пору.

Зоологи повідомляють, що строкатий дятел досить рідкісний птах, бо найчастіше зустрічається його інший родич - великий дятел.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Середній дятел частіше зустрічається в Азії і Європі, в Україні рідко залітає. Запорізькі експерти зраділи його появі.

Читайте також: Водяні лілії і золотисті дерева прикрасили Козацький острів (фото)

Нагадаємо, що цього року заповідник святкував 50 років з дня створення.