У Євросоюзі збираються збільшити використання бракованої харчової продукції при вигодовуванні великої рогатої худоби в два рази.

Про це повідомили в Європейській асоціації переробників харчових продуктів.

В даний момент в корм тваринам йде близько 3,5 млн тонн харчових продуктів з виробничим браком.

Зокрема, на корм коровам і бикам йде поламане печиво, несвіжий хліб, сухі сніданки, шоколад, неправильно ароматизовані чіпси і "тематичні" продукти, які залишилися після Різдва або Великодня.

При цьому подібна їжа повинна повністю відповідати вимогам безпеки корму за стандартами ЄС.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Читайте також: Одесити замість ялинки прикрасили корову (фото)

"Для когось це може бути дивним, але багаті на енергію відходи, наприклад, печиво, шоколад і цукерки - цінне джерело для виробництва кормів для тварин. До речі, кінцевий продукт може використовуватися як альтернатива зерновим культурам, таким чином зменшуючи залежність від культур, для вирощування яких потрібна земля, і вплив на навколишнє середовище ", - заявив президент асоціації переробників харчових продуктів ЄС Пол Фезерстоун.