Від блискавок,згідно з результатами досліджень, найбільше потерпають мешканці Венесуели. У північно-західній частині країні розміщується озеро під назвою Маракайбо. Саме в цьому місці вони з'являються протягом 297 днів.

Про це повідомляють американські геофізики на сайті sites.agu.

Цікаво те, що блискавки потрапляють виключно в одну точку озера. Розряди приходять саме в те місце, куди впадає річка Кататумбо.

Вчені проаналізували під час проведення наукової роботи великий об'єм знімків. В своїх дослідженнях вони використовували супутникові фото NASA, які були зроблені протягом періоду з 1998 до 2013 року. Дослідники передбачали, що саме аналіз такого роду дасть змогу виявити місце на Землі, куди блискавки влучають найчастіше.

Вчені виділили декілька "номінантів" на звання найнебезпечнішого місця з максимальною кількістю розрядів блискавки. Але вони обмежили їх коли, взявши до уваги лише міста, де мешкають щонайменше тисяча людей.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Новий пристрій відтворює погоду за вікном

Друге і третє місця посіли територія Кабаре і Кампене. Обидва міста розташовані в Демократичні республіці Конго. Дослідники наголосили, що результати їх наукової праці мають максимально точні результати. Причина в тому, що знімки з супутників дають змогу добре роздивитися і визначити місця ударів блискавок з відхиленням до 11 км.

Нагадаємо, нещодавно південну частину території Індії накрили проливні зливи із сильними грозами. Більш ніж 20 людей загинули протягом одного дня в результаті негоди та від ударів блискавки.