Американський астроном оприлюднив в мережі відео, на якому можна побачити сміття, яке кружляє довкола нашої планети вже впродовж 60 років.

Як повідомляється, в основному це – уламки ракет, супутники, які вийшли із користування, та багато космічних відламків. Все це сміття потрапило в космос лише завдяки людині. Таким чином людство забруднює планету не лише "зсередини", а ще й зовні – із космосу.

Як пояснює британський астронавт Стюарт Грей, космічне сміття накопичувалось довкола нашої планети досить повільно. Процес значно пришвидшився після вибуху супутника Transit 4A, завдяки чому його кількість збільшилась відразу на 300 одиниць, і після катастрофи китайської ракети − кількість космічного сміття зросла відразу до 9 тисяч уламків.

Читати також: Вчені виявили двійника Землі

Вже у 2012 році одна із астрономічних станцій США оприлюднила дані про те, що кількість космічного сміття сягнула 23 тисяч уламків, причому маленьких предметів, розмір яких не перевищує одного сантиметра, нарахували півмільйона.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Астронавти із сумом констатували факт, що наша планета стає великим смітником.