У Норвегії на півострові Орланн археологи Норвезького університету науки і технологій виявили поселення, вік якого приблизно 1500 років.

Про це пише N+1.

Виявлені на місці розкопок скелети тварин, риб і птахів дозволяють визначити, як змінилася фауна півострова за півтора тисячоліття і яких тварин тримали люди того часу.

Археологи також знайшли осколки скла, керамічного посуду, бурштинові і скляні намистини.

Осколок зеленого скла говорить про те, що поселенці торгували з племенами долини Рейну в Німеччині.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Також на місці розкопок були виявлені сліди трьох довгих будинків у формі букви U - два паралельні будинки довжиною 40 і 30 метрів були з'єднані короткою третій спорудою.

У будинках знайшли залишки кількох вогнищ, один з яких використовувався для приготування їжі.

Читайте також: Пращури ірландців жили у причорноморських степах

Раніше повідомлялося, що в Помпеях археологи розкопали незайману гробницю доримской епохи. У гробниці вчені виявили жіночий скелет, а також кілька глиняних посудин. Імовірно, в них містилася косметика, їжа і вино.