У народі помилкою є думка про те, що якщо при перших симптомах ГРВІ або ж грипу випити горілки, то хворобу як рукою зніме. Насправді нічого подібного.

Про шкоду такого самолікування розповідає лікар-терапевт вищої категорії, науковий журналіст Олексій Водовозов.

"Повірте мені, горілка не тільки не допоможе, а навпаки, зашкодить. Будь-який алкоголь має яскраво виражені сечогінні властивості, як і збудник інфекції! Тому, випиваючи, хворий неусвідомлено ще більш підсилює негативний ефект зневоднення. Спиртне вимиває калій, магній, глюкозу і все, що потрібно організму для боротьби з вірусом. Зневоднення призводить до різкого згущення крові, що, як ви розумієте, не дуже добре для нашого організму", - заявив Водовозов.

До того ж під час застуди, вірусні токсини руйнують головний мозок, тим же самим займається і алкоголь.

Читайте також: В Україні від грипу вже померли 72 людини

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Тобто, випиваючи, ми допомагаємо вірусу боротися з нами, діяти проти нас. Тим більше етиловий спирт має імуносупресивну дію. Тобто не стимулює імунітет, а навпаки, пригнічує його. У зв'язку з усім вищесказаним ні до, ні після, а вже тим більше, під час застуди та грипу пити горілку не можна", - додає лікар.