27 березня команда губернатора Дніпропетровщини Валентина Резніченка відзвітувала за 2 роки своєї роботи, повідомляє видання «Дніпроград».

Згідно даних наведених під час звіту, за два роки були відремонтовані дороги загальною площею 5 млн кв м, реконструйовано 350 об’єктів, зокрема медичних установ та дитячих садків. У минулому році Дніпропетровська область стала єдиною з областей України, яка відкрила два нових дошкільних заклади – у Слобожанську, та на Лівобережному-3. В дитячих садках з’явилося 2 673 вільні місця.

З обласного бюджету було виділено кошти на установу 41 водогону у найвіддаленіших районах області, це означає: близько 300 тисяч мешканців Дніпропетровщини відтепер забезпечені водопостачанням.

Як було сказано під час звіту, за час роботи команди губернатора Резніченка соціальним житлом забезпечені близько 30 сімей. У селищі Покровському зведено житловий будинок, будівництво якого було заморожено останні 20 років.

Окрім того, було проведено ремонт у 50 обласних школах, закуплено 67 шкільних автобусів, відремонтовано 89 лікарень та створено 13 амбулаторій, завезено на територію області 150 одиниць медичного обладнання на суму 280 млн. грн.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Три котельні області перейшли на альтернативне опалення – у Марганці, Покрові, Нікополі. Збудовано 28 котелень для шкіл, садків та лікарень. Закуплено 66 одиниць комунальної техніки.

Відбулися суттєві зміни і у сфері рибного господарства - у річку Дніпро запущено 1 тонну мальків.

За даними представників команди Резніченка, Дніпропетровська область – першою прийняла стратегію ТПВ – розподіл сміття на категорії. Проект запущений на чотирьох пілотних територіях. Також на Дніпропетровщині планується збудувати ТЕЦ, яка перероблятиме сміття. Наразі підшукується територія для будівництва, інвестора вже знайдено.

Окрім того, у Павлоградському індустріальному парку буде побудовано три заводи з переробки метанолу, синтегазу та електроенергії. На проект виділено 17 млн гривень та понад 250 га землі.

Також було започатковано Дитячий клуб молодого лідера, де діти мають змогу поспілкуватися з представниками бізнесу.

У звіті також йшлося про такі досягнення команди губернатора Резніченка, як створення системи ProZorro, першого в Україні сільського ЦНАПу, Алеї пам’яті біля ОДА, ІТ-коворкінг-центру на базі НГУ, та про запровадження конкурсу стартапів.

Як повідомлялося, у своєму інтерв'ю виданню «Главком» Валентин Резніченко зазначив, що цілий ряд соціальних, економічних та організаційних ініціатив, які були реалізовані в Дніпропетровській області за останній час, здійснені завдяки діяльності команди президента Петра Порошенка, яку він представляє на посаді глави ОДА.

«Це не команда Резніченка, а команда Президента, оскільки він відповідає за інститут губернаторства, а ми просуваємо його ініціативи. Я часто чую, що у Петра Порошенка невелика лавка запасних. Але його команда сильна і працює, знаю це по собі, тому що я і мої соратники - її частина», - зазначив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації.