Сьогодні гумористи всього світу згадують відомого коміка, зірку перших стрічок американського кінематографа,Чарлі Чапліна.

З нагоди дня народження однієї із найбільш яскравих постатей у культурі, портал "Знай.ua" підібрав маловідомі факти із його життя.

"Бродяжка Чарлі"

Саме таке прізвисько міцно закріпилося за ним ще із юних років. Воно, як вважали друзі Чапліна, краще за все показує весь стиль його життя. Народився майбутній комік у Лондоні, 16 квітня 1889 року в родині відомих діячів мистецтва – мати і батько були естрадними акторами.

Дитинство його було доволі забезпеченим, адже родина не бідувала, втім передусім Чарлі вчили цінувати творчість більше від матеріальних благ. Брат Сідні буквально наштовхнув його також піти у театр, тому скоро обидва почали вчитися акторській майстерності просто на сцені.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Знайомі, які приходили погостити у їх будинку, згадували, що Чарлі зарекомендував себе як талановита дитина ще з п'яти років – тоді він міг привернути увагу будь-кого із дорослих, за що йому інколи навіть платили гроші.

Курс виживання

Пізніше життя Чапліна кардинально змінилося – мати більше не могла виступати, адже раптово втратила голос, а згодом потрапила до психіатричної лікарні. Батько одразу почав пити мало не кожного дня.

Тому брати були змушені виживати як вміли, самостійно заробляючи собі бодай на якусь їжу. Повноцінні концерти Чарлі почалися разом із колективом "Вісім ланкаширских хлопців" у 1898 році. Перші пантоміми, глядачі та визнання змінили його характер повністю.

Хоча він тривалий працював у друкарні, помічником лікаря, продавцем, але все одно йому це не подобалося, тому вже у 1903 році Чарлі отримує роль у п'єсі "Шерлок Холмс", а через п'ять років його запрошують у трупу Фреда Карно.

Найвідоміші ролі Чапліна

Це стало поштовхом до подальшої кар'єри у кінематографі. Коміка запам'ятали за ролі у фільмах: Дитячі автомобільні гонки (Kid Auto Races at Venice), Малюк (The Kid), Золота лихоманка (The Gold Rush), Вогні великого міста (City Lights), Нові часи (Modern Times), Великий диктатор (The Great Dictator) та багатьох інших.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у віці 51 років пішов з життя відомий український актор і шоумен Сергій Олех.