Рішення про введення абонплати за газ постановили тимчасово призупинити. Засідання з цього питання планують провести 10 квітня.

Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. У комісії відзначили, що допрацюють рішення про введення абонплати і проконсультуються з урядом щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.

"Рішення Регулятора щодо введення тарифів на транспортування і розподіл природного газу буде припинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення", - пояснили в НКРЕКП.

Крім того, ті категорії населення, які найменше споживають газу, отримають додатковий період для адаптації. У НКРЕКП заявили, що абонплату ввели з урахуванням досвіду країн ЄС. Своє рішення вони узгодили з органами виконавчої влади.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Мінсоцполітики запевнили, що субсидії для населення не скасовуватимуть. Вони діятимуть до кінця квітня.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще