Рішення Російської Федерації про заборону переказів в Україну через міжнародні платіжні системи без відкриття рахунку не вплине на банківську систему України.

Таку думку висловив перший заступник голови Національного банку Яків Смолій.

"Я не думаю, що це вплине на банківську систему, тому що сума незначна, і українці настільки креативні, що вони знайдуть інші способи перевести кошти", - цитують Смолія «Українські Новини».

За його словами, всього за два місяці 2017 року Україна отримала з Росії за допомогою таких перерахунків близько 90 млн доларів, і найбільш популярними каналами для переказу коштів без відкриття рахунку, які тепер не будуть працювати, були Western Union і MoneyGram.

Також Смолій зазначив, що заборона переказів коштів в Україну через МПС, швидше за все, є відповідною реакцією Росії на рішення РНБО України про заборону російських платіжних систем на території нашої країни.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 22 березня Дердума Росії прийняла в остаточному читанні закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем.