Віце-прем'єр-міністр України В’ячеслав Кириленко критично відгукнувся щодо заяв українського представництва міжнародної правозахисної організації Amnesty International. Причиною цього стали засудження затримань демонстрантів за комуністичну символіку під час святкування Дня Перемоги.

Про це віце-прем'єр повідомив у Twitter. Кириленко нагадав про численні злочини комуністичного режиму , які призвели до масових жертв серед мирного населення.

"Таке враження, що заяву Amnesty international писали в Кремлі. Комуністичний ГУЛАГ знищив 50 мільйонів людей, терор голодом в Україні – 7 мільйонів", – наголосив він.

Віце-прем'єр додав, що в Європі однаково засуджують злочини нацизму та комунізму. В Україні, за його словами, заборонена символіка обох диктаторських режимів.

Раніше в Amnesty international заявили про неприпустимість затримання демонстрантів 9 травня. Свою відповідь вони аргументували "ненасильницьким використання радянської символіки".

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вдалося дізнатися ім'я одного з тітушок, який нападав на ветеранів АТО в Дніпрі.