Імміграція в США - країну мрії багатьох - вважається чимось майже недосяжним. Проте є цілком легальні способи залишитися жити в США і навіть отримати американське громадянство.

1. Сімейна імміграція.

Один з найпоширеніших способів - це імміграція з метою возз'єднання сім'ї. Громадяни та постійні мешканці США можуть звернутися з проханням про видачу їхнім родичам імміграційних віз. Громадяни США мають право клопотати на користь своїх чоловіків, батьків, дітей, братів і сестер.

Возз'єднання сімей - це основа імміграційної політики США. Два найнадійніших способи отримати американське громадянство: шлюб і возз'єднання батьків і дітей. З шлюбом все більш-менш зрозуміло. На думку юристів, це найшвидший спосіб отримати грін-карту, відразу після приїзду в США.

Фіктивні шлюби службовці імміграційних служб дуже не люблять, а американське законодавство в цьому відношенні суворо: 250 тисяч доларів штрафу і до п'яти років в'язниці в разі викриття. Якщо ж на співбесідах подружжя зможе довести, що їхній шлюб укладено за коханням, то після першої дворічної грін-карти видається друга на 10 років, а потім і надається американське громадянство. Крім того, з 2013 року одностатевий шлюб в США має такі ж імміграційні повноваження для подружжя, як і традиційний.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

2. Громадянство за правом народження.

Згідно із законом, всі діти, які народилися на території США, автоматично отримують американське громадянство.

У зв'язку з цим користується популярністю особливий вид туризму - родовий. Євгенія Царькова, куратор напрямку «Пологи в Майамі» компанії «Пілот», зазначає, що все-таки основна мотивація жінок, які їдуть народжувати в Америку з України, - це якісне медичне обслуговування і високий професіоналізм лікарів. Американське громадянство для дитини сприймається як приємний побічний ефект. Щоб поїхати народжувати до Америки, знадобиться звичайна туристична віза. Всі документи на дитину оформляються на місці протягом місяця.

Народження дитини в США - це перспективи насамперед для дитини, а не для його батьків. Дати виклик на імміграцію для своїх родичів "народжений в USA" зможе тільки після досягнення повноліття (21 рік).

3. Робоча імміграція.

Роботодавець може клопотати про надання своєму працівникові імміграційної візи, яка дає право на постійне проживання і роботу в США.

Важливий момент: потрібно буде довести, що іноземний працівник має такі вміння і знання, в яких США відчуває необхідність. Іншими словами, що штати отримають більш кваліфікованого і більш дешевого фахівця. У рік за імміграційною робочою візою дозволено в'їзд в США 140 тисячам іноземців. Крім того, є обмеження за робочими візами за певними спеціальностями і по країнах. Так що для отримання посвідки на проживання потрібно бути дійсно відмінним фахівцем або видатним діячем науки або мистецтва.

Крім цих способів, можна спробувати отримати посвідку на проживання в якості біженця або спробувати удачу в лотереї Green Card. Але це вже питання везіння. А американська мрія, як правило, досягається наполегливою працею.