Лікар-невропатолог прокоментував стан російського співака Миколи Носкова, якого напередодні госпіталізовали у важкому стані.

Прес-служба виконавця повідомила, що він готується до операції з видалення тромбу в шийному відділі.

Медики розповіли журналістам, що, судячи із симптомів, у 61-річного Носкова стався ішемічний спинальний інсульт - омертвіння ділянки тканини спинного мозку, що гостро виникло внаслідок припинення його кровопостачання.

"Причини цього захворювання можуть найрізноманітніші. Це вік, рівень холестерину в крові, неконтрольований артеріальний тиск. При ішемічному інсульті існує таке поняття, як "терапевтичне вікно" - це час від чотирьох до шести годин, коли можна обійтися нехірургічним шляхом, провести тромболітичну терапію. Якщо ж час буде згаяно, і клітини загинуть, то захворювання навіть може загрожувати паралічем кінцівок. Але лякатися не слід. Як правило, це захворювання успішно лікується", - пояснив лікар-невролог вищої категорії Науково-діагностичного центру клінічної психіатрії.

Оскільки подробиці стану Носкова пресі поки невідомі, медикам важко робити прогнози. Однак відновлення після видалення тромбу може зайняти 2-3 місяці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", співак Носков готується до небезпечної операції.