Міжнародна федерація шашок IDF, керують якою переважно росіяни, безпідставно дискваліфіковала нашого спортсмена, чемпіона світу Юрія Анікєєва на три роки від участі в будь-яких змаганнях під егідою цієї організації.

Українець за підтримки Міністерства молоді і спорту України, його очільника Ігоря Жданова, Федерації шашок України, юридичних компаній, представників громадських організацій, а також Комітету Верховної Ради України у справах молоді і спорту, почав судитися з Міжнародною федерацією шашок. Наш земляк, який вирізняється патріотичною позицією і на багатьох турнірах виступає у вишиванці, подав позов до спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні, в якому домагається скасування дискваліфікації, а також виключення можливості прийняття подібних незаконних рішень у майбутньому, повідомояє прес-служба Федерації шашок України.

Суть позову в тому, що інцидент може носити як політичний характер, так і особисту неприязнь до Юрія з боку керівництва IDF. У будь-якому випадку санкція була застосована без дотримання будь-якої процедури: Анікєєву не дали можливості навіть себе захистити, а орган, який виносив рішення, не мав на те компетенції. Також у повідомленні зазначається, що попереду подача ще більш розширеного позову і українському шашисту все одно необхідна допомога у зборі коштів для ведення процесу в арбітражному суді.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що перекупники продають квитки на бій Кличко - Джошуа по 35 тисяч фунтів.