Заступниця міністра МВС Анастасія Дєєва отримала орден "Жінка. Світ. Безпека" від Національної ради жінок.

Про це вона особисто повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як відомо, Дєєва входить до міжвідомчої робочої групи з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН, що стосується гендерної рівності.

Вона написала, що для неї прийняти цей орден є великою честю.

"Для нас з командою це справжній доказ того, що ми робимо максимум задля встановлення гендерної рівності в українському суспільстві", – підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Заступниця Авакова додала, що в рамках МВС гендерний шлях уже визначений.

"Пріоритетом на 2017 рік стала імплементація резолюції РБ ООН 1325 "Жінки.Мир.Безпека", яка покликана не лише забезпечити безпеку кожної жінки чи дівчинки на території України, але й сприяти повноцінній участі жінок в процесах встановлення миру і безпеки", – йдеться у повідомленні.

Міжвідомча робоча група, членом якої є Дєєва, була створена міністром МВС Арсеном Аваковим у січні цього року. Засідання групи під головуванням заступниці глави відомства відбулися 8 березня та 25 квітня в МВС.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у МВС вирішили створити підрозділ жінок-поліцейських для боротьби з домашнім насиллям.