Керівництво Івано-Франківської митниці погоріло на хабарі, сума якого становила понад мільйон гривень. Вони намагалися відкупитися від поліцейських й пропонували аналогічну суму.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в Facebook. Він розповів, що до злочинно групи входив в. о. начальника обласної митниці, двоє його заступників та керівник митного поста.

"Правоохоронці задокументували численні факти хабарництва, коли митники перебували на постах Львівської митниці. Після того, як, 19 січня співробітники управління захисту економіки Львівської області та військової прокуратури затримали одного з керівників Львівської митниці, його подільники були переведені на рівнозначні посади в прикарпатській митниці, де вони і продовжили свою злочинну "справу". Схема полягала в налагодженій системі збору коштів від низу до верху, від нижчої ланки до керівництва", - пояснив Аваков.

Чиновники, за словами міністра, спробували домовитися з поліцейськими й запропонували їм "подарунок" в понад мільйон гривень. Але правоохоронці не погодились на пропозицію й продовжили обшуки. Тепер на хабарників чекає кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Запоріжжі трапилась аварія за участю поліцейських та працівників охоронної фірми. Останні не пропустили автомобіль правоохоронців, який їхав на виклик з увімкненими спецсигналами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще