У Верховній Раді України зареєстрований проект постанови, внесеного народним депутатом України від Опозиційного блоку Нестором Шуфричем, «Про звернення до Служби безпеки України щодо скасування рішення про заборону в'їзду на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойлової терміном на три роки». Про це повідомляє прес-служба Нестора Шуфрича.

Як відомо, Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойлової на підставі отриманих СБУ даних про порушення Самойлової законодавства України.

«Європейський союз радіомовлення і телебачення» EBU в своїй офіційній заяві висловив глибоке розчарування рішенням України про заборону в'їзду російській учасниці конкурсу Євробачення Юлії Самойлової: «Ми повинні поважати місцеві закони країни перебування, але ми глибоко розчаровані в цьому рішенні. Воно йде врозріз як з духом Конкурсу, так і з поняттям інклюзивності, яка лежить в основі його цінностей. Ми будемо продовжувати діалог з українською владою з метою забезпечення того, щоб всі артисти змогли виступити на 62-му конкурсі «Євробачення» в Києві», - процитував Н. Шуфрич в пояснювальній записці думку організаторів пісенного конкурсу.

Народний депутат також нагадав, що Росія 20 разів брала участь в конкурсі «Євробачення», а в 2008 році зайняла перше місце.

«Кращі виступи були також у 2000, 2006, 2012 і 2015 роках, коли представники Росії займали другі місця, а у 2003, 2007 і 2016 роках представники Росії займали треті місця. Росія завжди виходила у фінал конкурсу, - йдеться в пояснювальній записці. - Так зважаючи на вищевикладене та враховуючи важливість такого міжнародного події, як «Євробачення», а також з огляду на те, що конкурс може бути повноцінним лише за умови присутності представників всіх європейських країн і беручи до уваги великодушність і гостинність українського народу, вважаємо правильним і природним кроком у відносинах українського та російського народів забезпечити можливість участі в «Євробаченні-2017», який пройде в Україні, представника Російської Федерації співачки Юлії Самойлової», - зазначив Нестор Шуфрич.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще