Якщо немає під рукою жуйки, зубної пасти або ополаскивающего засоби для порожнини рота, то повернути свіжість подиху допоможуть деякі продукти, а більш того, ці продукти здатні запобігти подальшу появу неприємного запаху.

Існує дві причини несвіжого дихання: погане дотримання гігієни порожнини рота і порушення роботи шлунково-кишкового тракту. В обох випадках винуватцями виникнення неприємного запаху з рота є бактерії.
Якщо неприємний запах не покидає порожнину рота, ваш лікар напевно порадить вам переглянути свій раціон харчування і ретельно чистити зуби після прийому їжі з додатковою обробкою зубною ниткою.

Щоб позбутися від неприємного запаху з рота вам допоможуть деякі продукти, які абсолютно випадково можуть виявитися під рукою:

Петрушка
Це рослина нейтралізує неприємний запах з рота, в тому числі запах тютюнового диму. Коріандр, м'ята, полин, розмарин, кардамон - ряд рослин, які знищують неприємний запах. Щоб домогтися найкращого ефекту ці трави необхідно як можна довше жувати або заварювати настої з них. Ці трави так само сприятливо позначаються на травленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Їжа з високим вмістом вітаміну С
Ягоди, цитрусові, кавуни і інша їжа, що містить вітамін С у великих кількостях, формують у роті середовище, несприятливе для росту бактерій. Постійне вживання продуктів, що містять вітамін С дуже позитивно впливає на здоров'я ясен.

Йогурт
Дослідження вчених показали, що вживання йогурту щодня знижує рівень сульфіду у роті, який і є головною причиною появи неприємного запаху з рота. Вибираючи йогурт, переконайтеся в тому, що в ньому містяться натуральні компоненти, активні йогуртові культури і немає добавок цукру.

Овочі і фрукти, багаті клітковиною
Селера, морква, яблука дуже багаті на клітковину. Ці фрукти здатні впливати на вироблення слини, яка змочує ротову порожнину, знищуючи тим самим залишки їжі в роті.

Раніше портал "Знай.иа", розповів про те, що одним з важливих показників здорових зубів є їх білизна, свіжий подих і відсутність карієсу. Вживання шкідливих продуктів, куріння, що не ретельне очищення зубної емалі призводить до жовтизни зубів і ряду захворювань. Як твердить реклама, стоматологи рекомендують після прийому їжі вдаватися до допомоги жуйки. Експертам вдалося з'ясувати, що жувальна гумка не здатна видаляти наліт, так як він занадто чіпкий для неї. Жуйка не здатна замінити повноцінне чищення зубів.