Нацрада позапланово перевірить чотири компанії групи "Інтер" через недотримання квот іноземного і національного продукту.

Зокрема фахівці регулятора нанесуть візити компаніям "Телеканал "Інтер", "Телестудія "Служба інформації", "ТРК "Музика ТВ" і "ТРК "Кіно ТВ", які входять до Inter Media Group, повідомили в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення.

Зазначається, що відповідно до Закону, ліцензіати (окрім супутникового мовлення) у період з 7-ої ранку до 11-ої вечора повинні дотримуватися таких пропорцій: програми європейського виробництва, а також США та Канади мають становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50% має припадати на передачі українського виробництва.

Однак моніторинг показав, що:

  • на каналі "Інтер" частка передач іноземного виробництва становила 57%;
  • на каналі "НТН" цей показник також становив 57%, а частка українських – 32%;
  • на каналі "ПІКСЕЛЬ TV" частка українських передач становила 25%;
  • на каналі "Ентер-фільм" частка іноземних передач досягала 37%, а українських – 22%.

Фахівці проведуть перевірки, щоб переконатися у достовірності результатів моніторингу.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Після цього Національна рада ухвалить відповідні рішення.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, проект телеканалу "Інтер", присвячений Другій світовій війні, обурив українців.