Блокада ОРДЛО негативно відобразиться на розвитку економіки України та на зростанні показника ВВП.

Відповідний прогноз зробили фахівці Нацбанку, передає прес-служба регулятора. На їхню думку, зростання ВВП в 2017 році знизиться з 2,8% до 1,9% через рішення про початок блокади.

Після захоплення бойовиками українських підприємств на окупованих територіях порушиться виробничий цикл. Як наслідок, скоротиться обсяг випуску продукції металургії та видобувної промисловості, що значно відобразиться на показниках економіки.

Але негативний ефект від блокади все ж зможуть компенсувати інші фактори. Йдеться про більш позитивний прогноз цінової кон'юнктури на зовнішніх ринках для українського експорту.

У НБУ вважають, що промисловість країни вже в 2018 році зможе замінити традиційні джерела енергії на альтернативні. Це дозволить наростити обсяги виробництва, що позитивно позначиться на зростанні ВВП. Показник в наступному році може вирости до 3,2%.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Блокада ОРДЛО, на думку представників Нацбанку, що не прискорить зростання інфляції. У 2017 році вона буде на рівні 9,1, а з наступного року планується її зниження до 6%.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, реформи уряду можуть зробити для українців недоступними покупки техніки з інтернет-магазинах.