До рук преси потрапили дані про характеристики нового флагмана від фінської компанії Nokia.

Головні новинки "дев'ятки" – сканер відбитків пальців і райдужної оболонки ока. Розробники Nokia 9 постаралися захистити його не тільки від несанкціонованого доступу, але й від банальних пилу та води. Для цього вони значно укріпили корпус.

Що стосується дисплею, то творці обіцяють Quad HD-екран на матриці OLED з діагоналлю 5,5 дюйма.

Флагман робитиме чудові селфі – основна камера у "дев'ятки" буде 22 Мп, а фронтальна – 12 Мп. Причому, в обох випадках використали високоякісну оптику Zeiss.

Що стосується операційної системи, то розробники зупинили вибір на Android 7.1 Nougat.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж, у смартфоні вперше застосують технологію Nokia OZO Audio, яка дозволяє записувати об'ємний звук під час відео-зйомки.

Загалом, у 2017 році на ринку має з'явитися не менше шести новинок від Nokia. Поки що показали лише три, тож варто очікувати сюрпризів.

Тим часом, точна дата прем’єри Nokia 9 наразі невідома. У чому причина затримки - виробник не пояснює, проте існує вірогідність, що вона пов’язана із дефіцитом процесорів Snapdragon 835.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Motorola відродить легендарну розкладачку RAZR V3.