Спостережна місія ОБСЄ отримає більше можливостей для відстеження ситуації на Донбасі. Для цього використовуватимуть знімки з супутника.

Про це повідомили в Представництві Європейського Союзу в Україні. Такий спосіб відстеження дозволить членам місії моніторити ситуацію на ділянках, до яких вони не мають доступу. Євросоюз виділяє на фінансування супутникової розвідки три мільйони євро.

«Використання зображення супутникових даних дозволить проводити більш глибокий моніторинг ситуації на ділянках, до яких, на жаль, спостерігачі все ще не мають доступу. Також вони сприятимуть більш ефективному розміщенню спостерігачів в цілому », - наголосила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Крім того, супутникове стеження дозволить отримувати інформацію про стан інфраструктури на окупованих територіях, а також про переміщення підрозділів і військової техніки. Необхідні знімки ОБСЄ отримуватиме після запиту.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на Донбасі загинуло два українських воїни, а бойовики продовжують порушувати режим тиші і обстрілювати позиції сил АТО з артилерії.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще