Тільки третина українських переселенців отримують пенсію.

Як говориться в звіті голови ПФУ Андрія Зарудного, у 2016 році на виплату пенсій було виділено 11,5 млрд грн, в 2015 році - ці виплати становили 29,4 млрд гривень. Також вказується, що в серпні 2014 року на окупованому Донбасі було 1,278 мільйонів пенсіонерів, в січня 2016 - 956 тисяч.

У 2016 році були введені додаткові умови для отримання пенсій переселенцям: їх перевели на отримання виплат через "Ощадбанк", впровадили постійну верифікацію. Хто не підтвердив реєстрацію - пенсію не отримував.

"Тому в грудні 2016 року пенсії виплачувалися 548,9 тис. Пенсіонерів з числа ВПЛ [внутрішньо переміщених осіб], що на 407,1 тис. Менше в порівнянні з відповідним періодом 2015 року", - йдеться в повідомленні.

На даний момент точних даних про кількість пенсіонерів на окупованих територіях у Пенсійного фонду немає.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що народний депутат Сергій Шахов запропонував обмежити розмір штрафу пенсіонерів.