Національна комісія з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг анонсувала новий метод розрахунку нарахування платежів за тепло, яка зменшить суми у платіжках для населення.

За інформацією порталу Politeka, фахівці НКРЕКП зробили відповідні розрахунки.

"Провели розрахунки тарифів на теплову енергію для першої групи ліцензіатів, які можуть бути схвалені для отримання пропозицій зацікавлених сторін з розрахунком: нової методології визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу; нового рівня мінімальної заробітної плати", – йдеться в повідомленні.

Згідно з ними, середнє зменшення тарифу складе близько 60 грн. за 1 Гкал, або більше 5% від діючого нині тарифу на теплову енергію. У Нацкомісії також додали, що розрахункове зменшення розміру платежів за послуги централізованого теплопостачання може бути ще більшим.

Згідно з розрахунковими цифрами, для сім'ї, яка проживає в однокімнатній квартирі, зменшення становитиме понад 200 грн, для двокімнатної квартири - понад 350 грн, трикімнатної - близько 500 грн і чотирикімнатної - близько 600 грн.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, коли українцям введуть абонплату за газ.