Понад 500 шахтарів під будівлею Кабміна зранку 28 січня вимагають виплатити борги, повернути соціальні пільги та державну підтримку вугільної промисловості. Серед мітингувальників переважно шахтарі зі Львівщини та Волині, декому затримують зарплати по півроку.

"Деякі шахти не отримали гроші за вугілля, яке було поставлено ще півроку тому. Якщо уряд знаходить гроші для закупівлі вугілля у Росії чи ПАР – хай знайдуть їх, щоб розрахуватися із вітчизняними виробниками", - заявив позафракційний депутат Олег Мусій.

Шахтарів також обурили плани уряду закривати державні шахти та обкладати зарплати робітників галузі загальним податком на доходи в20%, замість 10%, як було досі.

Мітинг організувала спілка профспілок шахтарів України після затвердження бюджету на 2015 рік. В документі скасовані пільги для шахтарів, а ціна закупівлі вугілля на держпідприємствах встановлена на ринковому рівні – 840 грн. за тону проти 1250 гривень, які держава платила минулого року.

"Вимагаємо Арсенія Яценюка прийняти 30 представників нашого мітингу. Якщо уряд не погодиться на умови – я завтра реєструю постанову за відставку уряду", - заявив один з організаторів нардепутат Сергій Каплін.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Шахтарі стукають касками по парапету біля будівлі Кабмін та скандують "Ганьба", "Ні закриттю шахт" та "Не дамо знищити вугільну промисловість". У натовпі тримають банери "Податок на шахтарські пенсії – ганьба уряду", "Вітчизняне вугілля для електростанцій західного регіону", "Держава без вугілля – люди без світла".

Нагадаємо, що в бюджеті на 2015 рік були скасовані соціальні гарантії для робітників та пенсіонерів галузі, запроваджений мораторій на індексування зарплат та пенсій.