Росія не мала наміру посилати Юлію Самойлову на Євробачення-2017, яке повинно пройти в Києві. Кремль планував використовувати її для провокації.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час прес-конференції в Латвії, передає Liga.net. Він розповів, що Росії пропонували кілька варіантів вирішення питань з її представником, але Москва відмовилася від них.

"Як відомо, Росії не потрібна була участь в Євробаченні, їй потрібна була провокація. Я щасливий, що завдяки ефективним діям української влади цієї провокації вдалося уникнути", - підкреслив президент.

Російська сторона, за словами Порошенка, знала, що Самойлова порушила українське законодавство, виступаючи в анексованому Криму. У Кремлі було відомо і те, що за це порушення загрожують санкції, але російська влада свідомо пішли на такий крок, розраховуючи на провокацію.

СБУ 22 березня 2017 року оголосила Самойлову персоною нон грата. Причиною цього стало незаконне відвідування анексованого Криму.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російські журналісти активно просувають інформацію, що багато країн відмовляють від участі в Євробаченні на території України.