До анексії Криму відпочивати на півострів їздили бідні туристи з України на своїх машинах, з наметами і відпочивали "дикунами". Вони везли з собою картоплю, ковбасу, крупу і варили на примусі кашу, заявив заступник голови Ради міністрів Республіки Крим, постійний представник при президенті РФ Георгій Мурадов.

За його даними, торік турпотік до Криму якісно змінився. Туристи жили в готелях та витрачали гроші. Сезон був вдалий - 2014-го на півострові відпочило 4 млн. туристів. А цього року там чекають ще більший потік відпочиваючих.

"Управління поромною переправою в Керченській протоці, яке зараз передано республіці, дозволить в наступному році ще більше збільшити турпотік. Кримом цікавляться китайські туроператори", - переконує віце-прем'єр.

Проте, міністр курортів і туризму Криму Олена Юрченко вважає, що курортний сезон 2015 буде гіршим за минулий. За її даними дві третини туристів, які прибули до Криму через поромну переправу, не ризикнуть "вдруге вчинити такий подвиг".

"Треба буде дуже напружуватися, щоб хоча б вийти на цифри цього року", - сказала Юрченко на засіданні комітету Державної ради РК по санаторно-курортного комплексу і туризму.

"Тренд сезону 2015 в Криму - надувні туристи", - жартують українці на форумах.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще