Сьогодні "Укртранснафта" без будь-яких пояснень призупинила приймання і транспортування нафти "Укрнафти".

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія "Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку нафти й газу через дії держкомпанії "Укртранснафта", яка призупинила приймання і транспортування нафти компанії, незважаючи на попередню оплату послуг, йдеться в заяві "Укрнафти".

"Сьогодні у зв'язку із затоваренням резервуарних парків, "Укрнафта" призупинить видобуток нафти й газу, починаючи з 24.00 години", - додали в компанії.

Як зазначили в "Укрнафті", це припинить законтрактовані поставки нафти на нафтопереробні потужності, а також спричинить незворотні наслідки техногенного характеру.

"Подібне грубе порушення договірних зобов'язань з боку "Укртранснафта" є зловживанням монопольним становищем на ринку й антиконкурентними діями", - цитує прес-служба "Укрнафти" заступника голови правління Володимира Пустоварова.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: Члена наглядової ради "Укрнафти" жорстоко побили битами біля дому

"Укрнафта" вперше зіштовхнулася з подібною ситуацією. Якщо "Укртранснафта" негайно не відновить виконання договірних зобов'язань, "Укрнафта" звернеться до Господарського суду та захищатиме свої законні права, унаслідок чого "Укртранснафта" буде зобов'язана відшкодувати наші значні збитки", - додав Пустоваров.

Керівництво "Укрнафти", йдеться в повідомленні компанії, звертається до голови правління "Нафтогаз України" Андрія Коболєва і міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина з проханням втрутитися в ситуацію й не допустити зупинки видобутку нафти й газу.