Голландські біологи з'ясували причини, чому коти ховаються в коробки. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Applied Animal Behaviour Science.

Виявилося, що домашні улюбленці, залазять у ящики, рятуючись від стресу. До таких висновків вчені дійшли, проаналізувавши поведінку 19 кішок, які потрапили до притулку для бездомних тварин.

Учені розділили котів, з якими проводилося дослідження, на дві групи. Тварини першої групи мали доступ до коробок і за необхідності могли сховатися в них. У інших такої можливості не було.

Вже на третій день експерименту фахівці виявили, що тваринам з другої групи важче адаптуватися в новому колективі. Дослідження тривало два тижні.

Кішки люблять сидіти в коробках ще й тому, що там тепло. Так тварини витрачають менше енергії на підтримання температури тіла.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще