Скасування трудових книжок дозволить Україні заощадити близько 500 млн гривень на рік. Такі дані наводить неурядова організація EasyBusiness, що розмістила відповідну інфографіку на своїй сторінці в Facebook.

"Скасування трудових книжок дозволить заощадити кошти на їх адміністрування і звільнитися від рудимента радянського минулого. Очікується економія трудових витрат на їх адміністрування близько 250 млн грн і 220 млн грн - на зберігання трудових книжок", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в разі скасування бізнес заощадить часові та грошові витрати на адміністрування і зміст кадрових співробітників. У разі незаконного звільнення у працівника не буде необхідності звертатися до суду для зміни формулювання про звільнення у трудовій книжці.

Читайте також: Борг по зарплатам в Україні становить два мільярди гривень

Як зазначається, відмова від трудових книжок жодним чином не вплине на нарахування пенсії та соціальних виплат.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус ініціює скасування трудової книжки.