Із 16 лютого у киян може потекти зеленкувата вода з-під крану через експерименти столичних енергетиків. Барвник пустять по трубам, щоб виявити прориви.

Тепломережі випробовуватимуть у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Шевченківському та частково Подільському районах Києва.

"Така вода безпечна для здоров'я, але варто утриматися від її використання для приготування їжі, прання та купання, - повідомляє прес-служба "Київенерго", - Санепідемстанція та райадміністрації погодили проведення заходів з його допомогою".

Зелена вода в крані свідчить, що десь в трубах є пробоїна. Громадян просять негайно повідомляти про це на гарячу лінію "Київенерго". Випробування триватимуть 3 тижні.

У світовій практиці речовину використовують для пошуку витоків води у тепломережах, підфарбовування води в акваріумах та водоймах. Екологи застосовують для того, щоб виявити напрямки підземних вод і знайти викиди незаконних речовин у річках.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще