Відсьогодні стартує Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів - глобальний захід, який проходить одночасно в 300 містах світу, серед яких є й українські - Київ, Одеса, Харків, Львів, Дніпропетровськ - передає Кievkino.

Протягом тижня українці, одночасно з глядачами в усьому світі, зможуть дивитися 10 картин-фіналістів і вибрати серед них переможця.

У 2015 році фестиваль розглянув 678 заявок з 52 країн. У десятку фіналістів увійшли по дві картини з Німеччини та Франції, фільми із США, Туреччини, Чилі, а також ко-продукції Швейцарії та Німеччини, Фінляндії та Данії, Косово і Великобританії.

Серед фіналістів цього року - сіквел фільму-переможця Манхеттенського кінофестивалю 2014 року "Повний вперед, носоріг!", Стрічка "Все скінчено" про пару, яка складає список завдань, мріючи додати життю гострих відчуттів.

Зворушливу історію прихильності двох пенсіонерів розповість німецька стрічка "До зустрічі!"

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Дитяча дружба пройде випробування війною в драматичній стрічці "Шок" спільного виробництва Великої Британії та Косово.

Читайте також: На LvivCityCoffeefest оберуть найкращу кав'ярню міста

Крім того, на фестивалі покажуть фільми "Самотній шлях" (США), "Слухай" (Данія, Фінляндія), "Захід" (Туреччина) і "З неба на землю" (Франція).

Нагадаємо, що в столиці сеанси фестивалю пройдуть в кінотеатрі "Київ".